Dünyanın En ilginç Bitkileri

Dünyanın En İlginç Bitkileri

Bugün görebileceğimiz en ilginç bitkileri araştırdım ve sizlerle paylaşıyorum. Bazıları şekilleriyle bazıları da beslenme şekilleriyle ilgi çekici. Hadi başlayalım.

  • Beyzbol Topu Bitkisi:

Latince adı "Euphorbia obese" olan bitkinin anavatanı Güney Afrika. Bitki oval şekliyle beyzbol topuna benzediği için bu ismi almış. Sert ilginç bir kabuktan oluşuyor. Maalesef bitkinin nesli tükenme tehlikesinde, bu yüzden seralarda özel yetiştiricilikle korunmaya çalışılıyor.

  • Çinli Siyah Yarasa Çiçeği:




















Latince adı "Tacca Chantrieri"  olan bitki sıcağı oldukça seviyor ( 27- 30 derecelerde). Evde bile iç ve dış mekanlarda yetiştirmek mümkün. Bu ismi almasının nedeni yarasaya benzeyen yapraklara sahip olması. Merak edenlere siyah kadar ilginç olmasa da Beyaz Yarasa çiçeği de var.


  • Maymun Yüzlü Orkide:



Latince adı "Dracula simia " olan bitkinin anavatanı Ekvador'un dağlık ormanlık alanları. Bitkinin çiçekleri maymuna şaşırtıcı şekilde benziyor. Her mevsim çiçeğe de rastlanabiliyor.



  • Raflezya Çiçeği:


Latince adı "Rafflesia Arnoldii " olan bitkinin anavatanı Endonezya. 
Raflezya çiçeği dünyanın en büyük çiçeği olarak kabul ediliyor. 
90 cm çapına ve  11 kg ağırlığa ulaşabiliyor. Yaprakları yaklşık 1 metre boyunda. 
Çiçeği üzerinde en fazla 1 hafta duruyor, daha sonra çürüyor. 
Raflezya çiçeği pek de güzel kokulu değil, çürümüş et gibi kokuyor. Bu yüzden ona "ceset çiçeği" de deniliyor. Bu kokusuyla bitki böcekleri kendine çekerek onlarla besleniyor. Çünkü bitki fotosentez yapamıyor.



Merak etmeye, araştırmaya devam..
Gülşen GÜLER CEYLAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TSUNAMİ DENEYİ

DÖKÜLMEYEN SU DENEYİ

Yaz tatili oyunsuz olmaz; RESFEBE Oyunu