DÜNYANIN EN İLGİNÇ AĞAÇ TÜRLERİ 2




  • CANNONBALL AĞACI
Top mermisine benzeyen meyveleriyle ilgi çeken bir ağaç türüdür. Anavatanı Güney Amerika olan bu ağacın meyveleri oldukça sert  ve büyüktür. Bu meyveler antibiyotik, antifungal ve antiseptik olarak kullanılıyor. 
Cannonball ağacının çiçekleri de ilgi çekici, meyveler gibi büyük fakat; meyvelere göre oldukça renklilerdir.



  • BAOBAB AĞACI
Yeryüzünün en geniş gövdeli ağaçlarındandır. Uzun ömürlüdür. Yılın büyük kısmını yapraklarını dökmüş olarak geçirir. Kabukları oldukça kalındır ve bunlardan dayanıklı halatlar yapılmaktadır.



Bir Madagaskar rivayetine göre;bir gün bu ağacın kibirinden sıkılan tanrı onu cezalandırmak için ağacı sökmüş ve ters çevirmiş. Ağaç bu yüzden uzaktan bakılınca sanki kökleri tepedeymiş gibi gözüküyormuş.


  • ORMAN GÜLÜ AĞACI
Gösterişli çiçeklere sahiptirler. Türkiye'de de Karadeniz bölgesinin bol yağış alan dağlık kısımlarında bulunmaktadır. Gövdeleri bazılarında çalı, bazılarında da büyük ağaçtır.

  • JAKARANDA AĞACI
Çiçeği mavi mor renkte olan, hızlı büyüyen bir ağaçtır. Yılda iki kez çiçeklenir. Budanarak boyunda ve uzamasında değişiklik yapılabiliyor. Ağacın geniş gövdesi boyuna göre oldukça kısadır. Özellikle üzüm salkımına benzeyen çiçekleriyle göz kamaştırır. 



  • AKÇAAĞAÇ
Ülkemizde Karadeniz Bölgesi'nde bu ağaç türüne bolca rastlanır. İlgi çekici olan kısmı yapraklarının renkten renge geçmesidir. Yapraklar; yeşil, açık yeşil, sarı, bordo veya alacalı olabiliyor. Şekli de el şeklindedir. 





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TSUNAMİ DENEYİ

DÖKÜLMEYEN SU DENEYİ

Yaz tatili oyunsuz olmaz; RESFEBE Oyunu