TEOG'a sayılı günler kala...Nasıl Çalışmalı...Son taktikler...

           29-30 Nisan olarak belirlenen ikinci teog sınavına sayılı günler kaldı.
       Çocukların zihninde halen  ne yapmalıyım nasıl çalışmalıyım soruları var.Öncelikle girmiş oldukları deneme sınavlarında veya yapmış oldukları çalışmalarda yanlışları çıkan konuları mercek altına almalılar.Unutmamalıyız ki yanlış yaptığınız konu eksik bildiğiniz konudur.Elbette işlem hatası veya dikkatsizlikten de sorular yanlış yapılabilir fakat konuya hakimiyet sayesinde hızınız artacaktır.Bu da kaçırdığınız soruya tekrar dönüp bakma fırsatınız olduğunda doğru yapmanızı sağlayacaktır.
         Bol bol soru...Zaman tutarak sınav konularından soru çözmek bu süreçte size hızınızı kontol altında tutmanıza yardım edecektir.Sınavda zaman probleminiz olmadığında soruları daha sağlıklı ve bilinçli çözebileceksiniz.
     Geçen sene ilki düzenlenen teog sınavlarını ve mazeret sınavlarını çözmeniz size bakış açısı kazandıracaktır.Böylelikle gerçek bir deneme sınavı gibi zaman tutarak çıkmış sınavı çözmek şu an için bulunduğunuz nokta hakkında gerçekçi bilgiler verecektir.
        Matematik - Türkçe mi? Fen - Sosyal mi ?...Bu şekilde herhangi bir ayrıma gitmeden sorumlu olduğunuz altı dersin konularına da hakim olunuz.Çünkü hesaplanacak olan YEP puanınızda her sınavınızın her dersininzin notu etkili olacaktır.Özel okulların yapmış oldukları açıklamaları veya alım kriterlerini göz önünde bulundurarak özellikle etkileyen derslere çalışmalarınızda ağırlık verebilirsiniz ancak diğerlerini aksatmamalısınız.
            Son olarak cümlelerimi bitirirken  tekrar etmek isterim ki yanlış yaptığınız sorulara dönüp o konunun anlatımına bir kez daha göz atınız.Denemelerinizi veya soru çözümlerinizi zaman tutarak yapınız.Şimdiden başarılar dilerim.Emeklerinizin karşılığını alacağınız bir sınav olması ümidiyle...

                                                                                                           CANAN HAN KOCAATA



        

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TSUNAMİ DENEYİ

DÖKÜLMEYEN SU DENEYİ

Yaz tatili oyunsuz olmaz; RESFEBE Oyunu